Markedets største og bedste kompressorer 

​Samme lave priser siden 1994

Ring til os for et uforpligtende tilbud på 97 11 66 11

Hvorfor sandblæse sit hus?

Malingen på facaden

begynder efter nogle år at skalle af. Det skyldes ofte at malingen lukker muren så den ikke kan ånde (ikke diffusionsåben maling). Fugten samler sig i muren indtil malingen giver efter og slipper. Så er man nød til at blæse malingen af, pudse huset op igen og male på ny med korrekt maling.

Anden ønsket overflade

Har man et hus med synlige mursten man ønsker pudset eller vandskuret kan man med fordel sandblæse stenene først. Man sandblæser det yderste lag af stenen af (brandhuden) for at gøre stenen ru og sikre et godt vedhæft når man begynder at pudse huset op. Man nye mursten i dag er så glatte at det ikke er muligt af få et ordentlig vedhæft uden sandblæsning.

Indvendig sandblæsning

Det rå look i cafeer, kontorer og i hjemmet bliver mere og mere populært. Der sidder dog ofte et pudslag man skal være opmærksom kan være vanskelig at fjerne. Ofte er indvendig puds ikke så hård som udvendig, så kan fjernes.

Hvad sker der under sandblæsning

Man blæser først og fremmest maling af, men også underlag som sidder løst. Det kan være dårlige områder i puds, tyndt lag vandskuring eller dårlige fuger. Der er mange faktorer der afgør, hvor meget man vælger at blæse af under sandblæsning. Det er vigtig af komme ind til et underlag, som sidder fast og sikrer af det nye puds kommer til at sidde ordentlig fast.

OBS! Hvis fuger eller sten er meget bløde kan vi ikke aflevere et stærkt underlag. Så afleverer vi et resultat der er kun er fri for maling. Nogle gange er underlaget så blødt at det forsvinder selv ved let sandblæsning. Så kan du opleve der fx stadig sidder løse fuger bagefter som skal kradses ud.

Efter sandblæsning

Når vi er færdige skal du skylle huset ned. Det sker med fx en lille højtryksrenser og jo før jo nemmere. Muren skal skylles rent for mudder og støv for at sikre et godt underlag til at arbejde videre på. Rengøring skal man selv stå for og bortskaffelse af sand til den lokale losseplads. Mange huse sandblæses fordi muren ikke har kunnet ånde og dermed opbygget fugt og du bør lade sit hus stå og ”dampe af” 1 måned efter sandblæsning. Hvis der er fugt i murene kan man selv følge med i hvor og hvor meget fugt der er. Det opleves ofte i murene ved badeværelse, køkken, bag radiatorer, under vinduer og gerne nederste del af muren. Muren får en anden nuance end der hvor der ikke er fugt, så kan du selv følge med I hvor det er.

​Hvad skal jeg være opmærksom på:

Døre/vinduer

Hvis du ikke har planlagt at udskifte dine døre og vinduer efter sandblæsning skal de dækkes af så de ikke får mærker af sandblæsning. Det er opgave man godt selv kan løse ellers gør vi også gerne. Men der er mulighed for at spare penge. Vi har lavet en guide så du kan se hvordan det gøres. Det er meget vigtigt at være omhyggelig og får det sat ordentlig fast for ikke lave skader.

Tagrender, nedløbsrør, markiser, lamper o.lign.

som sidder på arealer hvor der skal sandblæses skal være afmonteret inden vi kommer.

Pudslag fjernes ikke

Såfremt du har et pudslag du ønsker fjernet kræver det en blæseprøve først for at finde ud af hvor hård pudsen er og hvor meget der er. Vi fraråder i de fleste tilfælde at sandblæse pudslag af, da sten og fuger vil blive meget medtaget. Hvis det er pga. pudslaget har ”sluppet” muren er det en bedre løsning at fjerne det inden sandblæsning med fx et koben eller elhammer.

Lovgivningen/stillads

Der skal være opstillet stillads med presenning som dækker de steder der skal sandblæses for at begrænse støvgener over for naboer. De fleste kan dog lave aftaler med naboerne om evt. rengøring og vinduespudser for at undgå leje af stillads.

Selvom der er stillads på er det en god ide at informere naboer om hvornår der skal sandblæses, da der stadig kan komme støv ud af stillads, også selvom vi tilfører vand under sandblæsning for at begrænse støvet.

Sørg for naboerne lukker vinduer og kører bilen et stykke væk. Såfremt der er mere end 7 meter op til det der skal sandblæses skal der stå lift eller stillads til rådighed.​​

Kontaktinfo

​Mobil Sandblæsning

Frølundsvej 87 

7400 Herning

​CVR: 37226750

Vi er medlem af